סוכות הוא חג של קהילה ואירוח, חג של אחדות, שפע ושמחה. בתורה הוא מופיע כחג השלישי מבין שלושת הרגלים ושמו הנוסף הוא חג האסיף. לאחר שסיימתם את בניית הסוכה, הנחת הסכך וקישוטה למכביר וסוכתכם עומדת צבעונית ומנצנצת הגיע הזמן לעבור לשלב הבא – הכנת התפריט לערב חגיגי זה.
מנות פתיחה לקבלת האורחים
תוכלו לקבל את האורחים שלכם במנות פתיחה נעימות בזמן שהם ממתינים לשאר האורחים שיגיעו. חשוב כמובן להקפיד להכין מנות אשר יתאימו לכלל האורחים שלכם. אם יש בין אורחיכם טבעוניים, תוכלו לפנק גם אותם במנת פתיחה נפלאה.
בטטה מבושלת בתנור עם טחינה גולמית וסילאן
מנה זו עשירה בחלבון, היא מתוקה ומאד
טעימה.
מצרכים לשש מנות:
בחרו שלוש בטטות בגודל בינוני וחצו אותן לשתיים.
מרחו על הבטטות סילאן ואפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כחצי שעה.
לאחר שהבטטה נאפתה, חרצו חורים במזלג וזלפו מעט טחינה גולמית.
מומלץ להגיש לצד המנה עלים ירוקים שטופים היטב מתובלים קלות בחומץ בלסמי.
מנה ראשונה
לאחר מנת הפתיחה אותה תוכלו להגיש לצד יין לבן מעט קריר והגעתם של כל האורחים, תוכלו להסב אל שולחן החג והתחיל עם המנה הראשונה.
קוביות סלמון במחבת
המצרכים לשש מנות:
1 קילו פילה דג סלמון ללא עור
2 כפות מיץ לימון
¼ כפית מלח
קורט פלפל שחור
2 כפות קורנפלור
להכנת הרוטב:
2 כפות דבש או סילאן
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות מיץ לימון
קורט פלפל שחור
2 שיני שום כתושות.
אופן ההכנה:
יש לחתוך את דג הסלמון לקוביות בגודל של 3-2 ס"מ ולתבל עם שתי כפות מיץ לימון מעט מלח וקורט פלפל שחור. יש לחמם מחבת עם מעט שמן זית כתית טהור ולטגן את הסלמון מבחוץ (השכבה הפנימית נותרת מבושלת למחצה) לאחר מכן יש להעביר לקערה.
יש לנקות את המחבת מהנוזלים, לחמם כף שמן זית חדשה ולהוסיף את מרכיבי הרוטב. לטגן כדקה ולאחר מכן להוסיף את קוביות הסלמון.
לאחר ערבוב הרוטב עם קוביות הסלמון יש לכסות ולבשל במשך כחמש דקות עד לבישול פנימי.
את המנה מומלץ להגיש לצד אורז לבן ואפונה שבושלה במים בלבד.
מנה עיקרית
המנה העיקרית היא כוכבת הארוחה, היא מנחמת וטעימה להפליא. לעיתים היא יכולה להזכיר לנו את בוא הסתיו, את ריחו המיוחד של היורה הראשון ולגרום לנו להתרפק על זיכרונות העבר מתווים בטעמים וניחוחות של בית. הנה מנה סתווית במיוחד ומנה טבעונית נטולת גלוטן, משביעה ומהנה.
עוף בריבת תפוזים
מצרכים לשמונה מנות
8 חלקי עוף (שוקיים, ירכיים, כנפיים) או עוף שלם
4 תפוחי אדמה לבנים בגודל בינוני קלופים וחתוכים לקוביות.
לרוטב:
2 כפות שמן זית כתית טהור
3 כפות של ריבת תפוזים
1 כף דבש גדושה
1 כפית שום כתוש
½ כפית מלח
קורט פלפל
1 כף רוטב סויה
אופן הכנה:
מכניסים לקערה גדולה את מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב.
מוסיפים אל הרוטב את העוף ותפוחי האדמה ומערבבים עד לכיסוי מלא.
מניחים את העוף ותפוחי האדמה בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כשעה וחצי עד שעתיים וחצי (בתוכנית של חום עליון וחום תחתון).
*את המנה ניתן להכין גם עם ריבת אפרסקים, שזיפים ומשמש.
מנה עיקרית טבעונית – אטריות אורז מוקפצות עם ירקות
מצרכים:
1 חבילה של אטריות אורז
שמן שומשום
ירקות שורש כגון: כרובית, ברוקולי, סלק, גזר, סלרי, בצל וכדומה.
3-2 שיני שום קצוצות דק
רוטב טריאקי או סילאן
אופן הכנה:
יש להשרות את אטריות האורז במים חמים בהתאם להוראות היצרן.
במחבת שחוממה מראש עם שמן השומשום והשום יש להקפיץ את ירקות השורש, לאחר הקצפה קלה של מספר דקות יש להוסיף את אטריות האורז.
לתיבול: הוסיפו רוטב טריאקי או סילאן.
קינוחים
חג סוכות הוא החג היחיד אשר אינו מאופיין בסוגי מזון מסוימים הנדרשים בחג, אך נהוג להרבות בו באכילת פירות שכן הארץ שופעת בפירות. לפניכם מתכונים לסלט פירות מפנק ועוגת בננה טבעונית ונפלאה.
סלט פירות מפנק
מצרכים לשמונה מנות
3 תפוחי עץ אדומים
3 תפוחי עץ צהובים
3 אגסים
2 בננות
ענבים
3 נקטרינות
חופן צימוקים ירוקים או שחורים
כף תמצית וניל
2 גזרים
אגוזי מלך – למי שאוהב
*ניתן להוסיף כל פרי שאתם אוהבים לסלט
אופן הכנה:
יש לשטוף היטב את כל הפירות עם הקליפה במידה ואתם מחליטים לא לקלף אותם. לאחר מכן יש לחתוך לקוביות קטנות את תפוחי העץ, האגסים והנקטרינות. את הבננות תוכלו לפרוס לעיגולים ולחצות אותם לחצאים, את הענבים יש לחצות לרבעים. את הגזרים צריך לקלף ולגרור במגררת דקה. לסלט הפירות תוכלו להוסיף את הצימוקים וכן את תמצית הוניל להעשרת הטעם. למי שאוהב אגוזים תוכלו לשדרג את המנה עם אגוזי מלך.
עוגת בננה טבעונית ונטולת גלוטן
לבצק:
½1 קמח תופח
4 בננות בשלות ומעוכות במזלג
½ כוס מייפל
¼ כוס שמן צמחי (קוקוס, קנולה)
100 גרם של מחית תפוחים
½ כוס סוכר חום
תוספות אפשריות: אגוזים, צימוקים, פתיתי שוקולד צ'יפס טבעוניים אופן ההכנה:
יש להוסיף לקערה את הקמח והבננות ולערבב. לאחר מכן להוסיף את יתר המרכיבים ולהמשיך לערבב עד ליצירת תערובת אחידה אך מוצקה.
יש להעביר את התערובת לתבנית אינגליש קייק ולהכניסה לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כעשרים דקות עד חצי שעה בתוכנית של חום עליון וחום תחתון. (תלוי בסוג התנור)
שימו לב: כאשר הבננות בשלות מאוד זמן הבישול מתארך.